Maxi 77Torsdag kveld kjørte Jan oss ned til Flekkerøy i Kristiansand. Jan Erik, Margrethe og Stian skulle hente den "nye" brukte Maxi 77 seilbåten, som 1. Tananger Sjø har kjøpt. Vi var nede på Flekkerøy kl 00.15. Det var bare å begynne å bære alt utstyr ned til båten. Påhengsmotor, bensin, mat, sjøkart, redningsvester / -drakter, sjøkart, klær osv, hadde vi med oss og dette skulle jo selvfølgeligt ombord i båten. Påhengsmotoren som stod på båten ble tatt ut, og en større ble montert inn. Vi spiste nattmat og var i seng kl 02.00.

Fredag morgen stod vi opp kl 07.00 til et nydeligt vær med sol og blå himmel. Vi spiste og gjorde oss klare til å reise. Kl 08.30 var vi på vei ut av havnen som båten lå i. Det var helt stille på sjøen, ikke noe bølger eller vind. Sjøkartet ble studert, og vi stakket ut kursen. Sjøkartet ble brukt på hele turen for å kunne ha en sikker tur, og for å vite hvor vi skulle gå med båten og hvor vi var til en hver tid. Vi reiste inn til Mandal for å fylle opp alle bensintankene. Her spiste vi lunsj, før vi reiste videre.
Fyrlykt
Mellom Mandal og Vigeland ble det litt vind, slik at vi kunne heise seil. Vi brukte både motor og seil, for å få større fart.
Rundt Lidesnes var det ikke vind, bare dønninger. Vi reiste inn til Farsund for kvelden, og fortøyde båten i gjestebryggen kl 18.00. Margrethe laget pastarør med kjøttdig og pastasaus. Det var en god middag.
Bensintankene ble også fylt opp. Senere på kvelden kom Kjell Agnar med båten sin og la inn til ved gjestebryggen. Vi snakket med ham en stund før han reiste videre. Etterpå gikk vi til dengs for å sove.

Flott skjærgårdVi stod opp kl 06.00, og laget frokost som vi spiste ute. Det var overskyet og kaldt, slik at vi tok på oss flytedresser, for at vi ikke skule fryse. Kl 06.50 reiste vi fra gjestebrygga.
Da vi hadde pasert Lista, så vi at det var dis ved land. Vi gikk dermed nærmere land for å kunne følge med på hvor vi var i forhold til kartet. Jan Erik lå på fordekket og beregnet hvor langt vi kom på all bensin vi hadde med, i forhold til tidsbruk.
Motoren var tørstere enn beregnet, slik at vi gikk tom før tid som var beregnet. Vi fylte opp tanken fra de andre kannene, og startet motoren igjen. Beregningen ble da litt usikker, og Jan Erik var ikke 100% sikker på om vi kom helt hjem til Tananger på all bensinen.
Vi ble enige om å reise inn til Egersund for å fylle opp tanken, og lage middag til oss. Margrethe gikk for å kjøpe bensin, Jan Erik begynte å lage middag. Vi hadde 2 retters middag med tomatsuppe til forrett og spaggetti på boks til hovedrett.
Etter et raskt stopp, satte vi kursen mot Tananger igjen. På vei ut fra Egersund merket Jan Erik at rorpinnen ikke var helt slik den burde. Rett og slett så hadde turen påført rorpinnen en del påkjenninger, som den ikke var vandt med, og begynt å sprikke.
Jan Erik bestemte da at vi skulle gå til Sirevåg og bli hentet der av bil. Vi fortøyde båten i Sirevåg og ble kjørt hjem av konen til Jan Erik.

Det var en kjemekjekk tur, med mye opplevelser, mye synsinntrykk og veldig lærerikt.  Hilsen en fornøyd førstereise gutt.

[readon url="index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=17:seilbttur&Itemid=50"]Mere bilder[/readon]
1. Tananger Sjøspeidergruppe
Postboks 140  |  4098 Tananger  |  Org.nr.: 984 004 737  |  epost: post@1tanangersjo.no
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2018 1. Tananger Sjø - All Rights Reserved