Turen starter med et BANG her i Tananger, da det blåser storm og Arsvågen-Mortavika har stengt ferjene bare minutter før vi skal til å kjøre. Etter en høylytt diskusjon om diverse alternativer ender det opp med at vi velger Lauvvik-Oanes ferjen for så å kjøre til Sauda. Kanskje ikke den korteste løsningen, men med god stemining i hver bil så var det hvertall ikke kjedelig! Turen opp gikk bra og vi var fremme i 9 tiden på kvelden, da satt allerede Ruben i huset til Kari og koste seg forran TVén siden han hadde vært smart å tatt hurtigbåten opp.
Storfornøyd Rover på tur
En rolig kveldI huset ventet det god mat på oss, spagetti og kjøttboller av ypperste kvalitet ble servert. Vi var såpass mange at ikke alle fikk plass ved bordet, men det var ingen klager på maten hverfall. Kvelden gikk så som så, og det gikk ikke lenge før alle sammen hadde lagt seg i posene og var klare for natten. Første dag var gått nesten smertefritt og alle sammen nøt en god natt søvn før de ble vekket dagen etterpå til ferske brød og frokost.

Lørdag morgen var Terje og Vetle oppe før fuglene sang for å fikse frokost til resten av gjengen. I de tidlige morgentimer kjørte de ned til sentrum og fikk kjøpt et par ferske brød fra butikken sammen med noe å ha på skivene. Resten var ikke skuffet når de ble vekket til en ferdiglaget frokost før turen til trekket kom. Det gikk ikke lange tiden før frokosten var ferdig før folk sto klar med brett og ski og ville opp i trekket. Før klokken var 10 var alle sammen opp i trekket og sto klare til å kjøre i trekket for første gang i år.
Halve dagen gikk i trekket, med diverse snøføre og masse is var alle sammen godt fornøyd når det nærmet seg 2 tiden på dagen. Etter det var det kjøring tilbake til huset der neste på programmet var matlaging. Matlagingen gikk bra, og en time senere ble det servert taco til alle i huset. En av våre innkjøpsspesialister hadde med et uhell blandet tacolefser med lomper til pølser så det kom noen klager på små lefser. Om lefsene var laget for pølser eller taco er fortsatt usikket, men en ting er helt sikkert, til taco skal man ha STORE lefser, ikke lomper til gilde grillpølser.

To av roverne på ski og brett
Etter mørket har lagt seg over det lille koselige huset i skogen er alle sammen i gang med å komme seg ut på en liten kveldstur. Etter en liten kjøretur settes aspirantene ut på en liten tur i mørket, og en stund senere returnerte alle sammen tilbake til hytten. Der det blir servert varm kakao og krem, en god avslutningpå en litt kald tur i skogen.

Søndagen gikk overaskende raskt, med effektiv rydding og vasking var hele huset (nesten) helt prikkfritt og vi var klare til å reise før klokken var 12. Da satte vi oss i bilen og vinket farvell til det koselige lille huset og Sigurd. Usikker på Boknafjorden og om de ville stenge ferjene igjen kjørte vi samme vei tilbake, denne gang om Tau istedenfor Lavvik-Oanes. Godt plantet på riktig side av fjorden var vi tilbake i Tananger rundt klokken 5 etter en fantastisk skitur til Sauda der vi fikk låne huset til Kari.
Takk for lånet, og håper vi ikke ødela alt for mye!
Farvel med Sigurd og huset
1. Tananger Sjøspeidergruppe
Postboks 140  |  4098 Tananger  |  Org.nr.: 984 004 737  |  epost: post@1tanangersjo.no
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2018 1. Tananger Sjø - All Rights Reserved