P1110685
23. – 25. september var det tid for tur til Horve med småspeiderne. Vi var 29 småspeidere, og 6 ledere som reiste til Horve. Etter at vi hadde komt til hytta, så begynte vi å slå opp telter. Det ble 2 lavoer, og 2 telter. Speiderne fordelte seg i teltene, hytta og annekset. 2 speidere og 1 leder lå ute under åpen himmel.

Noen av speiderne begynte å mase om å få legge seg i halv ni tiden, men det var for tidlig. Alle koste seg med medbrakt matpakke før det ble sene kvelden med småsnakking i teltene.
Det var ro i leiren ca kl 22. 30. Lørdag morgen var det flaggheis, og litt informasjon om hva som skulle skje. Det ble servert frokost med egg og bacon. Og de fleste spiste begge deler. Alle var i full lek hele dagen med lek i bekken og bygging av gapahauker av busker og trær.
Vi hadde en felles gjennomgang av bruk av kniv for at alle skulle lære dette og få knivmerket.
De fleste laget en ting med kniven sin. Mange spikket seg båter til båtracet.

Etterpå gikk de som ville gå på tur til Vårlivarden. Og det var 7 speidere og 2 ledere som valgte å gå en lang og innholdsrik fjelltur. Vi så huggorm, ravn, sau, veps, hårete innsekt og noen mente de så en gaupe. Det ble klatret i trær, bratte fjellskråninger og luktet på hjort og hare bæsj.  Eskil imponerte på toppen med å gi alle en ting av sitt dyrebare lørdagsgodt.
Vi hadde stor dugnad i flere timer på å lage lapskaus fra bunnen av og det ble tre store gryter som gikk ned på høykant. Til og med to svineknoker ble kokt i tre timer! Knallgodt!
Lørdag kveld hadde vi leirbål i stjerneklart vær med underholdning og snopeposer. Ungene la seg tidlig, var trøtte etter en lang dag i friluft.

Natt til søndag falt Lasse ned fra overkøyen og måtte få bandasje rundt hodet. Flere fikk plaster på fingen etter nærkontakt med kniven.
Søndag hadde de første pakket sekkene sine før sju om morgenen! Vi hadde båtrace i bekken med egne lagde båter. Ivrig deltagelse som resulterte i flere våte klær og sko….
Vi hadde bål på søndag og med pølser og fiskekaker på bålet til lunsj.
Etterpå gikk vi manngard og samlet søppel og alle var med og ryddet og tok ned telt.

Mange av ungene var på sin første speidertur, og de var stolte av seg selv med god grunn!
Noen få tårer var det, men de forsvant fort.
Knallflinke unger til å bære store sekker som var godt pakket.
Ingen klagde på at de frøys så tror de fleste hadde pakket bra.
Ungene var og flinke til å ta vare på hverandre og passe på at alle var en del av leken.

Takk for ”lånet” av ungene deres i helgen.
Det var en stor fornøyelse å ha dem alle sammen med på leir.

{pgslideshow id=54|width=640|height=480|delay=3000|image=L}
1. Tananger Sjøspeidergruppe
Postboks 140  |  4098 Tananger  |  Org.nr.: 984 004 737  |  epost: post@1tanangersjo.no
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2018 1. Tananger Sjø - All Rights Reserved