IMG 217524.- 26. mai var det tur for småspeiderne til Rott. Sol og fint vær var bestilt. Vi skulle fraktes ut med Makrellen, og bruke denne i helgen.
Men Makrellen fikk problemer med motoren, og kunne ikke brukes. Heldigvis har vi mange gode "naboer".
Kystkultursamlingen stillte opp med Los båten "Flatholmen" og fraktet oss ut til Rott på fredag. Det blåste en del på turen ut, slik at det ble en del bølger som slo over dekk. Flere av speiderne ble våte, men de synes det bare stod til. (Speiderne hadde fått beskjed om å ha på seg regntøy)

Vi startet med å sette opp lavoene. Alle speiderne jobbbet med lavoene, og var flinke til å sammarbeide. Etter at lavoene var satt opp ble det kveldsmat til alle. Speiderne lekte etterpå med hverandre. Kl 23 var det ro i leiren.
Lørdag morgen ble vi vekket kl 05.40 av noen speidere som ikke klarte å sove lenger. 7.30 ble alle vekket og jaget ut av soveposene. Flaggheis ble en liten utfordring, siden flaggstangen lå på bakken. Vi tok dermed flaggheis ved grillhytten, og det gikk helt fint.

Egg og bacon ble stekt ute på stormkjøkken, og hele leiren var fylt med bacon lukt og frokosten ble servert. Etterpå var det flere som ville ned til sjøkanten for å lete etter krabber og diverse. Det ble fanget flere krabber. Noen ble igjen i skolegåreden, og slappet av. Etter lunsj ble det fotballkamp. Alle gikk bort til den store fotballbanen bortenfor stømhuset på Rott. Det ble guttene mot jentene, og 4 ledere var målstenger.
Guttene klarte å spille bedre enn jentene, og de klarte å skåre både 1, 2 og 3 mål. Etter en 1/2 time sa vi at første mål vant. Jentene klarte å skåre siste mål, og dermed "vant" kampen. Men guttene var best i løpet av hele fotballkampen. Det ble middag med grillet hamburger og pølser.
Etter på var det leirbål, med snop brus og underholdning. Etter på firte vi flagget og tok speideravslutnig. Klokken 10 var det legge tid, etter en halvtime var det roligt i hele leiren.
Søndag var det flaggheis og frokost. Etterpå ble sekker og utstyr pakket. Teltene ble også pakket ned. Det ble også spist kjempegode kaker som foreeldrene hadde bakt til oss, før vi reiste ut til Rott.
Flatholmen kom å hentet oss, og fraktet oss trygt hjem til Tananger. Takk for hjelpen til Kystkultursammlingen.

Hele helgen var det fint vær, med mye vind. Kjempekjekke tur for alle sammen.
IMG 2264IMG 2329Flere bilder finnes her Rott 2013

 

1. Tananger Sjøspeidergruppe
Postboks 140  |  4098 Tananger  |  Org.nr.: 984 004 737  |  epost: post@1tanangersjo.no
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2018 1. Tananger Sjø - All Rights Reserved