IMG_3846
Fredag 13.mai reiste 15 stifinnere og 5 ledere ut på tokt med Makrellen. Vi lastet bagasje opp i Makrellen, Og gjorde oss klar til turen.Turen gikk ut til Kvitsøy. Her la vi til kai, og begynte å sette opp teltene. Etter at teltene var kommet opp, grillet vi og spiste kvelds mat. Lørdag morgen var det flaggheis ombord i Makrellen. Teltene ble pakket i sammen, og det samme med bagasjen. Vi spiste frokost på kaikanten. Etterpå kastet vi loss, og gikk til Fjøløy fort. Her er det mange gamle kanonstillinger som var revet, og bunkerser, 1 kanonstilling var fremdeles på plass. Veldigt spennende område. Etter en stund kastet vi loss igjen og satte kursen mot Stavanger Sentrum. Vi spiste ombord i Makrellen. Det begynte å regne mer og mer.
Vi ankom Jorunholmen i Stavanger. Her skulle 7.klassingene gå å handle inn middag til kvelden. Turen gikk videre til Lindøy. Her slo vi opp teltene på nytt i regnværet. Nå regnet det mye. Vi la en pressenning over bommen på Makrellen slik at vi kunne lage middag uten å bli helt våte. De fleste speiderne var i teltene sine, og "tørket" seg. Til middag hadde vi Pasta Carbonara og Pasta Bolognes, og til desert var det sjokoladepuding og jordbærgele med vaniliesaus. Kjempegodt.
Leirbål ble det også, under trelavvoen som er satt opp på Lindøy.
Søndag morgen var det å pakke våte telt, flere av speiderne var våte. Etter frokost var det avreise. Turen gikk videre til Lineholmene. Her gikk vi i land for en liten pause. Vi spiste ombord i Makrellen, og la på tur hjemover etter at vi hadde spist. Utenforbi Tungenes, heiste vi seilene. Vi heiste storseil, fokka og klyver seilene. Nå bar det hjemover med fulle seil, motoren ble slått av, så det var helt roligt ombord. Noen speidere prøvde fiskelykken med å dorge, men det var ikke noen fangst. Uten om Halvard B. som fikk en kjempestor fisk som nappet i snøret, han ble så forvirret at han like godt kastet hele fiske snøret i sjaøen, så var vi kvitt den fisken.

[camera]Flere bilder Her[/camera]
IMG_3835
1. Tananger Sjøspeidergruppe
Postboks 140  |  4098 Tananger  |  Org.nr.: 984 004 737  |  epost: post@1tanangersjo.no
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2018 1. Tananger Sjø - All Rights Reserved