IMG_7893
Stifinnerne skulle på tokt 2. – 4. september. Men siden vi ikke fikk fatt i skipper, så ble det bestemt at vi heller reiste til Rott for helgen. Vi tok med oss den røde pioneren og Idar sin båt.

Vi var 10 speidere, og 3 ledere som reiste ut til Rott med Makrellen. 2 Speidere reiste tilbake sammen med Makrellen da de ikke var helt i form. Så da var vi 8 speider og 3 ledere.

Vi bar bagasje opp til skolehuset, som vi hadde booket. Teltene ble slått opp. Etter at teltene var oppe spiste vi kveldsmat. Speiderne lekte, og koste seg etterpå. Kvelden gikk fort, og de fleste trakk inn i teltene, og det ble rolig etter en liten stund.

Lørdag morgen var det flaggheis, og etterpå ble det servert frokost med egg og bacon.  Etter en god frokost, så gikk alle ned til kaien for å fiske. Vi reiste ut i Idar sin båt og den røde pioneren, for å fiske med snøre. Det var kjekt siden vi fikk mye fisk. Over 20 makrell, 1 torsk og 3 seier. Og hva gjør man når vi får fisk, jo da må man filetere fisken. Alle speiderne fikk prøve seg på filetering av fisk. Og det var ikke vanskelig, siden Idar viste først hvordan man gjør det. Vi satt også ut to krabbeteiner med makrell som agn i. Flere av speiderne begynte å fange strandkrabber, både med hendene og med hov, eller fiskesnøre.

Når man reiser på tur er det viktig å gjemme maten for bjørnen, slik at bjørnen ikke finner maten. På denne turen glemte vi at det var bjørner på Rott. Det resulterte i at bjørnen fikk tak i maten, og begynte å leke med maten. Det gikk ikke bra for plutselig lå deler av maten på gulvet, og kunne ikke spises. Bjørnen ble jaget ut, og vi så ikke bjørnen resten av turen.

Vi lagde lapskaus til middag, og alle spiste. Etterpå lagde vi bål, med leirbål i «smilehålå». Nå var det tid for underholdning. Speiderne var flinke og underholdt oss med forskjellige vitser og leker.
Kvelden kom fort og det ble leggetid.

Søndag morgen var det flaggheis med scouts own. Etterpå var det frokost. Speiderne koste seg nede ved bryggene, og i fjæra.

Til lunsj stekte vi fisk slik at alle fikk smake fisken som vi hadde klart å fange. Krabbeteinene ble hentet og det var 6 stk vanlig spisekrabbe. Disse ble sluppet ut i sjøen da de fleste var små. Vi hadde også ballong leken. Man bandt 1 ballong i en tau rundt beinet, og det gjald å sprekke alle andre sin ballong. Når andre sprakk din ballong, så gikk man for å hente ny ballong. Helt til det ikke var mer ballonger igjen. Alle var med, og hadde det kjekt.
Leirplassen ble ryddet og vi reiste hjem.

Takk for en flott tur.
Gå til bildegalleriet her

 {pgslideshow id=53|width=640|height=480|delay=3000|image=L}1. Tananger Sjøspeidergruppe
Postboks 140  |  4098 Tananger  |  Org.nr.: 984 004 737  |  epost: post@1tanangersjo.no
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2018 1. Tananger Sjø - All Rights Reserved