I Makrellen
Forventningsfulle og spente stifinnere dro avgårde onsdag kveld med godt mot ! Vi hadde tenkt å tøffe ned og møte den nye seilbåten ett eller annet sted på Jæren.
Men etter noen timer med litt vind og bølger imot, snudde vi før Obrestad og tøffet til Rott for natten. Her har vi tilbragt dagen med stor omvisning på øya, mellom regnbygene. Vi skal forsøke å grille litt i ettermiddag før vi seiler nordover mot Skudeneshavn i kveld.
Høy læringsfaktor ombord ! !
Trivsel og sikkerhet er selvfølgelig det viktigste !
Det skal bli noe bedre vær utover i uken..... Reiseruten planlegges dag for dag og selvsagt etter forholdene !
IMAG0546
IMAG0537


Torsdag seilte vi årets flotteste etappe med begge båtene ! Manjana / sjørokk ( nyinnkjøpt seilbåt ) seilte fra Rott, utenfor Håstein, gjennom revingsundet på Kvitsøy og inn i Skudeneshavn på noen få timer !
4 stifinnere var med som mannskap ombord . Makrellen hentet Sondre, og noe materiell før de satte seil ved Melingsholmen. Alle seil satt og full seilføring uten motor, gjennom revingsundet og inn i Skudeneshavn. Skikkelig god opplevelse ombord !
Ved ankomst i havna ble vi ønsket velkommen av Jan Thore fra 1.Skudeneshavn sjø. Her fikk vi bruke et ordentlig bra sjøspeiderhus og brygge. Veldig greit med innendørs opphold, møterom og toaletter når det regner hele dagen !
Vi har sovet godt, og fått en god omvisning i byen, og en god runde på lekeplassen. Nå har stifinnerne laget mat og vasket opp, vi seiler videre til Bukkøy i kveld. Så blir det Norvegen vikingsenter i morgen !
Hvis AIS virker , kan dere følge oss der.DSCF0801
IMAG0563
IMAG0566IMAG0568
DSCF0796

Fredag kveld, etter fullført utvask av speiderhus tøffet vi ut fra Skudeneshavn i god motvind....
Det var ikke akkurat slike bølger som vi ønsker å gå ut til. Men vi skulle bare runde rundt skudeneset og fortsette innover Karmsundet.
Skikkelig gode bølger ved innseilingen her ved Skudenes har mange fått oppleve ombord i ferga gjennom årenes løp. Nå fikk også speiderne våre oppleve hopp og sprett og tjo og hei ombord !
Stødige og rutinerte skippere på begge båtene gjorde dette til en god opplevelse ! Terje og Vetle var skikkelig flinke både med båt og mannskap synes jeg.
Jentene som var med i den minste båten, hadde egentlig ikke lyst til å være i seilbåt ... Men vi fikk de til å akseptere å være med, og så fikk de skikkelig opplevelse ! !
De ble absolutt ikke avskremt, tvert imot. Nå vil de ikke forlate seilbåten.......

Vi tar nå turen på viking museet her hvor navnet Norge har sin opprinnelse. Det blåser fortsatt.....

1. Tananger Sjøspeidergruppe
Postboks 140  |  4098 Tananger  |  Org.nr.: 984 004 737  |  epost: post@1tanangersjo.no
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2018 1. Tananger Sjø - All Rights Reserved