Utopia

kokevaktSkipperen våknet i hengekøya etter en times søvn, det begynte å regne litt mens torghandlerne startet dagen. Dermed fortsatte motor-monteringen utover formiddagen….
Skipperen på Nordsjø ”truet” med å sette en tamp i oss hvis vi ikke var startet før kl 1200.
Vi fikk en liten utsettelse for å få tak i de siste sakene, og dusje litt før avreise.
Stor applaus når vi startet opp motoren igjen på første forsøk, etter ”full demontering”
 

I dag blir vi liggende i havn. Vi venter på at det skal bli mandag, slik at vi kan undersøke om vi får tak i ny vannpumpe. Etter mange travle dager passer det jo med en dag ved brygga uansett.
Havbraatt seiler av gårde om morgenen, på tur ut for å besøke kjentfolk i Hardanger.

IMAGE_151Hurra ! Vår lokale forhandler av Volvo Penta i Bergen har ny vannpumpe på lager. Det er ”bare” å skru ut den gamle pumpen, siden det er en bytte-del. Nå er skipperen etter hvert blitt ganske dreven, og plukker den ut på et ”øyeblikk”. Jan er grei og vi kjører av gårde mot fergen fra Våge til Halhjem. Etter en tur ut til Søreide, og litt snarveier tilbake mot Fana, kommer vi oss omsider med en ferge tilbake til Tysnes.
 

SmeasundetEtter en fin runde på Moster, og litt shopping i butikken stikker vi innom på amfiet. Her gjøres forberedelser på årets oppsetting. Vi titter også innom på det nye ”badeland” med inngang gjennom gruvegangene, før vi gjør klar til avreise.Vi setter alle seil inne i havna, og seiler ut Bømlofjorden. To av sørlendings-guttene er med oss om bord i dag. Vi storkoser oss uten motorlyden i dag. Fin seilvind forbi Ryvarden og over Sletta på vei mot Haugesund. Havbraatt foretar motorseiling med sitt mannskap, og vi er enige om å seile gjennom Smeasundet. Vinden løyer en del, men vi klarer å gjennomføre en svært rolig seilas, uten motor gjennom hele byen.

Vi sover litt utpå morgenen, og tar felles frokost i grillkroken. En flott liten plass uten alle andre båtfolk på øya. Vinden drar seg litt til etter hvert, og meldingene sier at dette vil øke på. Dermed blir vi enige om å gjøre oss klar til å kaste loss. Vi tøffer utover sammen mot Alsten, hvor våre veier skilles for denne gang. Havbraatt skal til Sandnes, og mannskapet skal landeveien videre til Kristiansand. Vi tar en runde rundt våre venner og setter kursen hjemover. Selv om det er litt vind og sjø, så er vi i kjente farvann og vi klapper til kai kl 1400 som planlagt
Tømming av båten og en rask utvask….vi kommer oss hjem etpar timer senere !
 Etter en dusj, klesvask og litt mat, er kroppen klar til neste tokt !

Tusen takk til Gaute Elias, Svein Magne og Ingrid Marie (sola) som var trofast mannskap hele veien hjem fra Utopia Takk også til alle andre som var med på deler av turen, og til de som ventet på oss hjemme.

 Sigurd
1. Tananger Sjøspeidergruppe
Postboks 140  |  4098 Tananger  |  Org.nr.: 984 004 737  |  epost: post@1tanangersjo.no
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2018 1. Tananger Sjø - All Rights Reserved